E-RMO COMBINATIE ONTWIKKELD

Brandstofbesparing door Elektrisch aangedreven Rijdende Melk Ontvangst.

rmoDe Burgh heeft in samenwerking met Van Der Mierden Transport een E-RMO trekker-oplegger combinatie doorontwikkeld. E-RMO staat voor Elektrisch aangedreven pompinstallatie Rijdende Melk Ontvangst. Dit systeem is ingebouwd in een DAF CF-MX11 Euro 6. Het grootste voordeel van de ontwikkelde E-RMO oplegger is dat de truckmotor tijdens het pompen van de melk niet draait. De oplegger is namelijk voorzien van een 48Volt elektrisch aangedreven pompinstallatie en wordt via een 10kWh Li-ion accupakket gevoed.

De pomp heeft een revolutionaire lay-out. Met name in de zuigzijde van de installatie zijn diverse weerstanden tot een minimum teruggebracht. Verder is de combinatie voorzien van 10 hoog rendement zonnepanelen. Deze zijn zeer dun en flexibel, zodat ze eenvoudig bovenop de ronde tank te monteren zijn.

E-RMO levert een aantal voordelen op

  • Brandstofbesparing van 4-5%Nieuws_E_RMO_DB_Installatie_19062014
  • Hoger pompdebiet, gemiddeld 400-500 liter/min hoger dan bij de concurrent
  • Kortere pomp-tijd door efficiĆ«nter pompen
  • Schone en rustige werkomgeving voor de chauffeur
  • Minder slijtage op lange termijn
  • HygiĆ«nisch, geen vervuiling met hydrauliek olie mogelijk

Wilt u meer informatie over deze nieuwe E-RMO installatie of services op het gebeid van RMO? Dan kunt u contact opnemen met onze RMO afdeling De Burgh Acht, Paul Smink via rmo@deburgh.com of +31(0)6-53 59 78 56.


< Terug