Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

DAF XT in werkplaats De Burgh Eindhoven 4 mei 2016

DAF XTDe DAF XT is in 2011 ontwikkeld op verzoek van de firma Jansen door De Burgh. De eerste DAF XT werd afgeleverd eind 2011, de tweede begin 2012.

Onlangs was één van de twee exemplaren in de werkplaats van De Burgh Eindhoven voor klein onderhoud. Deze XT heeft inmiddels meer dan 450.000 kilometer gereden, zonder problemen!

De truck zorgt voor veel reacties onderweg, door collega’s, maar ook door willekeurige voorbijgangers. De trotse chauffeur van de firma Jansen geeft aan dat hij iedere dag met veel plezier rijdt in zo’n fantastische truck.

Firma Jansen en De Burgh ontwikkelden de DAF XT in 2012
De firma Jansen uit Son heeft in 2012 een nieuwe vrachtwagen in ontvangst genomen ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan. Deze speciale wagen, waarvan er twee zijn ontwikkeld, is in samenwerking met ons, (DAF dealer) de Burgh, ontwikkeld en geproduceerd. De DAF XT, zoals deze uitvoering de markt in gaat, is de opvolger van het legendarische NAT/NTT model van DAF.

De nieuwe DAF XT is gebaseerd op het type DAF XF105. Er is bewust gekozen voor een concept waarbij niets gewijzigd is aan DAF XT de drijflijncomponenten en de positie daarvan. Tevens is de positie van de koplampunits, frontpanelen, de FUP (Front Underrun Protection) en de voorbumper ongewijzigd. Met het naar achter plaatsen van de cabine op het chassis was het een enorme uitdaging om de motorkap zodanig te ontwikkelen dat de specifieke karakterlijnen van de DAF XF105 herkenbaar bleven. Door in het design van de torpedo de grill in de motorkap door te laten lopen heeft de DAF XT een stoere en robuuste uitstraling met een modern karakter. Een heuse torpedo anno 2012.

In 1990 heeft de firma Jansen één NTT vrachtwagen aangeschaft. Deze NTT is 20 jaar actief geweest en telt ruim 2.500.000 kilometer op de teller. De truck is destijds ontwikkeld voor het zware werk en voor een makkelijke toegang tot de motor. De stoere uitstraling van de vrachtwagen heeft er ook voor gezorgd dat er veel liefhebbers voor dit model zijn, waaronder Toon Jansen. Mede door deze aanschaf creëerde de firma Jansen naamsbekendheid in de regio en daarbuiten. Nu, circa twintig jaar later, worden deze tijden herleefd.