Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

NIEUWE DAF LF VOOR DE VOEDSELBANK EINDHOVEN 9 juni 2016

DAF LF

Vrijdag 20 mei werd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag van de Voedselbank de nieuwe DAF LF onthuld.  De sleutels werden overhandigd door burgemeester Rob van Gijzel aan Jelle Krol, voorzitter van de Voedselbank.

De vorige DAF was aan vervanging toe, omdat deze vrachtwagen te klein en te licht wordt. De nieuwe DAF LF is een aanwinst, zodat de Voedselbank de komende jaren klaar is voor de toekomst. Deze aanschaf was mogelijk door sponsoring van DAF, de Eindhovense Carrosseriefabriek ECF, de Eindhovense Radiatorenfabriek ERF en Piet Hoevenaars belettering. Het rijden van de vrachtwagen wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Adriaanse (brandstof), IAK (verzekering) en De Burgh.

Specificaties

De nieuwe vrachtwagen is een DAF FA LF met 210 pk Euro 6. Deze nieuwe LF heeft het maximaal toelaatbaar voertuiggewicht van 16 ton, zodat de vrachtwagen zeer efficiënt kan worden ingezet voor het vervoer van levensmiddelen. De koel/vries opbouw is geleverd door de Eindhovense Carrosserie Fabriek met een koelmotor van De Eindhovense Radiateuren Fabriek.

  DAF LF DAF LF

De Voedselbank

De Voedselbank Eindhoven is in 2005 opgericht met het doel mensen in Eindhoven te helpen die onder de armoedegrens leven, d.m.v. een wekelijks voedselpakket. De hulp is noodhulp en dus per definitie tijdelijk. De maximale verblijftijd is 3 jaar, gekoppeld aan de maximale duur van een wettelijk schuldsaneringtraject. Gemiddeld verblijven de cliënten circa 11 maanden bij de Voedselbank. Het werk wordt verricht op het distributiecentrum aan de Kanaaldijk-Noord en op 6 uitdeelpunten verspreid over de stad. Wekelijks zetten zich 150 vrijwilligers in voor hun stadgenoten die het financieel moeilijk hebben. Er zijn bij de Voedselbank uitsluitend onbetaalde vrijwilligers in dienst. Jaarlijks worden tussen de 20.000 en 25.000 voedselpakketten uitgereikt met een gezamenlijke winkelwaarde van ca. € 600.000.

Kijk voor meer informatie over De Voedsel bank op de website van De Voedselbank.