Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

DAF Twan Bierings wint publieksprijs Truckstar Festival 4 augustus 2016

Bezoekers van het Truckstar Festival op het TT Circuit Assen hebben de DAF XF 510 van Transportbedrijf Twan Bierings verkozen tot mooiste truck. ‘Het lijkt alsof Jan des Bouvrie hier de hand in heeft gehad’, stelt Bierings over de spierwitte creatie, die tot stand is gekomen met medewerking van Erjo Truckstyling.

 Twan Bierings wint publieksprijs Truckstar Festival met DAF XF Euro 6

Publieksprijs Truckstar Festival

De DAF XF 510 liet 31 concurrenten achter zich. ‘Het is een grote eer om de publieksprijs te winnen, nog mooier dan een juryprijs’, aldus Twan Bierings. Hij begon 11,5 jaar geleden zijn transportbedrijf in het Brabantse Maarheeze. Het leeuwendeel van het werk bestaat uit vervoer van zwaar bouwmaterieel, zoals graafmachines en bulldozers, door heel West-Europa.

Bierings heeft wel een idee waarom het publiek massaal voor de truck viel. ‘Hij is met oog voor stijl gepimpt’, zegt hij. ‘Alsof Jan des Bouvrie hier de hand in heeft gehad. Bijzonder zijn de in de bumper geïntegreerde ledlampen, de speciaal op maat gemaakte gereedschapskist achter de cabine, de aangepaste zonneklep en de zijbeplating.’ Tijdens het Truckstar Festival flaneerde de DAF langs de hoofdtribune met een imposante Caterpillar wiellader op een dieplader van Nooteboom.Twan Bierings wint publieksprijs Truckstar Festival met DAF XF met Euro 6

Dagelijkse poetsbeurt

Bierings: ‘Geregeld komen we op bouwplaatsen met zand en modder. Daarom is een dagelijkse poetsbeurt noodzakelijk. De krachtpatser oogt dan ook nog als nieuw, ondanks dat inmiddels al 160.000 kilometer op de teller staat maar de krachtpatser ziet er nog uit als nieuw.’

De keuze voor DAF heeft Bierings vooral gemaakt vanwege de uitstekende relatie met de dealer, De Burgh in Eindhoven. ‘Ik ben zeer tevreden over dit contact en dan stap je niet zo snel over. Bovendien bouwt DAF sterke trucks met een krachtige motor, goede zichtlijnen en een comfortabele cabine.’ Deze DAF FTS XF 510 Euro 6 is in augustus 2015 door ons geleverd aan Twan Bierings transport BV.

Elke dag genieten

De chauffeur van de prijswinnende truck, Rick Boskeljon, is supertrots op de overwinning. Hij geniet elke dag van de indrukwekkende tandemascombinatie. ‘Heerlijk om in te rijden: mooi én functioneel.’ Opvallend detail: de lichtbak is voorzien van de naam ‘Keet’ in plaats van ‘Twan Bierings’. Boskeljon: ‘Dat is een traditie binnen het bedrijf. Keet is de jongste dochter van de familie Bierings. Twee andere trucks zijn voorzien van de naam van vrouw Bertie en zoon Tijmen.’

De overwinning smaakt zoet en is wel een feestje waard. Bierings: ‘We houden in het dorpscafé binnenkort een barbecue voor de chauffeurs. Deze overwinning moet gevierd worden!’

Bekijk via deze link het leuke filmpje van Twan Bierings over de Truckstar Festival.

Gefeliciteerd Twan Bierings & Rick Boskeljon en nog vele mooie en veilige kilometers.

Team De Burgh.