Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

De Burgh, Van Hooft en Route42 lanceren Remote Diagnostics 2 september 2016

Dé applicatie om op afstand een foutdiagnose te beoordelen

DAF-dealers De Burgh en Van Hooft lanceren met Route42 een innovatieve applicatie voor de vrachtwagenbranche. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand de foutdiagnose van een voertuig vast te stellen en te beoordelen. Door de inzet van de applicatie voorkomt de transportonderneming eenvoudig onnodige kosten door stilstand of reparaties.

De nieuwe applicatie is in eerste instantie ontwikkeld voor de vrachtwagenbranche. Regelmatig kan een vrachtwagen zijn weg niet vervolgen, vanwege een storingsmelding in de truck. Op afstand kan de achterliggende oorzaak op dat moment vaak niet worden vastgesteld, met als direct resultaat: stilstand of een reparatie die wellicht niet direct noodzakelijk is. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand deze foutcodes te diagnosticeren en te beoordelen.

Visual van het online dashboard van Remote Diagnostics

Hoe werkt het?

Remote Diagnostics maakt foutcodes via een universeel hard- en software platform inzichtelijk in een online dashboard. Aanvullende parameters, zoals motortemperatuur en vermogensafname, geven de juiste en noodzakelijke context aan de foutcode. Op basis van deze aanvullende informatie kan de transporteur op afstand eenvoudig een adequate analyse maken en de juiste actie ondernemen: directe reparatie of de geplande rit af laten maken.

“Het is een goed hulpmiddel om de urgentie van reparaties in te kunnen schatten”, zegt Hans de Kort, After Sales Manager van De Burgh Eindhoven. “Met real time diagnostiek op afstand weet de transporteur overal en altijd precies wat de conditie van zijn vrachtwagens is en kan hij ervoor zorg dragen dat de vloot continu in beweging blijft.”

Samenwerking De Burgh, Van Hooft en Route42

Profiteer van ons speciale Instappakket Remote DiagnosticsDe Burgh en Van Hooft zijn de samenwerking met Route42 aangegaan, omdat de applicatie de klant meer inzicht geeft in het gebruik van de voertuigen. “Een wens die we herkennen uit de markt”, vertelt Marco Lennards, directeur van LenGo Automotive Group waaronder De Burgh en Van Hooft vallen. “Met deze innovatieve applicatie kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn en meedenken in toekomstige ontwikkelingen. De partijen hebben elkaar gevonden in deze gezamenlijke applicatie waarbij De Burgh en Van Hooft hun jarenlange ervaring met onderhoud inbrengen, terwijl Route42 haar ICT en engineering expertise gebruikt voor de ontwikkeling van de applicatie.

Lancering tijdens Transport Compleet met voordelig instappakket

Ter kennismaking met de innovatieve applicatie bieden De Burgh en Van Hooft in samenwerking met Route42 transportondernemingen tijdelijk een aantrekkelijk geprijsd Instappakket. Naast de applicatie Remote Diagnostics wordt ook de Brandstofmonitoring en de Track & Trace applicatie aan het dashboard toegevoegd om de transportonderneming meer inzicht te bieden in de vloot. Tijdens de aankomende Transport Compleet van 6 tot en met 8 september in Gorinchem kunnen transporteurs voor meer informatie en het voordelige instappakket terecht bij de DAF-stand waar Van Hooft aanwezig is (standnummer 214) en bij Route 42 (standnummer 202).

Over Route42Remote Diagnostics: logo Route42

Route42 is een jong en dynamisch bedrijf dat dat slimme oplossingen ontwikkelt met behulp van techniek en ICT, om zo de automotive markt te verduurzamen, veiliger en kostenefficiënter te maken. Door de unieke combinatie van vergaande motorkennis en ICT-expertise biedt Route42 niet alleen interessante inzichten, maar gaat het bedrijf juist verder om actieve oplossingen te realiseren. Route42 biedt één universeel platform waarop de meest uiteenlopende sensoren aangesloten kunnen worden. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van een scala aan apps om alle aspecten van de truck te beheren: van veiligheid tot aan diagnostiek op afstand. De connected truck.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Erik Reijnders. Bel 06 53 59 78 63 of mail naar e.reijnders@deburgh.com.