Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

DE NIEUWE DAF XF STAAT KLAAR VOOR EEN PROEFRIT! 29 juni 2017

Het is zover! De productie van de nieuwe DAF XF en CF is gestart. DAF dealers  hebben demo-trucks in huis voor uitgebreide proefritten. Ondernemers en chauffeurs kunnen vanaf nu de talrijke verbeteringen in de praktijk gaan ervaren. Zoals het tot wel 7 procent lagere verbruik, de opvallend soepel schakelende transmissie, de stille motoren en de hoogwaardig afgewerkte en comfortabele cabines met onder meer een nieuw klimaatbeheerssysteem.

Afgelopen week hebben ook wij als een van de eerste DAF Dealers de nieuwe DAF XF als demo auto in ontvangst mogen nemen. Na de bekendmaking van dit nieuwe type is ook bij ons de telefoon gaan rinkelen met de vraag of er proefritten gemaakt kunnen worden. En ja, vanaf nu is het ook mogelijk om de proefrit in te plannen!

Hoog koppel bij laag toerental vertaalt zich in laag verbruik

“7 procent lager brandstofverbruik; dat is de grootste stap in de geschiedenis van DAF”, stelt Jan van Keulen. “Zuinigheid gaat echter niet ten koste van prestaties. De motoren leveren hun maximum koppel al vanaf 900 toeren per minuut. Op kruissnelheid draaien de motoren zo’n 1.000 toeren per minuut. Samen met de nieuwe TraXon versnellingsbak en een achteras met een snellere overbrenging, kun je het lage toerental volop benutten om de truck zuiniger te maken.Ook service intervallen tot 200.000 km dragen er toe bij dat de kilometer kostprijs van deze trucks substantieel lager is bij een hogere inzetbaarheid. Dat is wat we bij DAF bedoelen met Transport Efficiency.”

DAF heeft bij de nieuwe XF en CF het interieur van de Space Cab en Super Space Cab cabines verfijnd. Nieuwe materialen, nog meer bedieningsgemak en nieuwe accessoires  bieden chauffeurs een aangename en comfortabele werkplek.

Meer weten? Wij vertellen u graag al de details.

Guido van Stiphout: 040 – 2958521 of 06 – 53597851
Antoine van Dijk: 040 – 2958522 of 06 – 53597853