Deze website maakt gebruik van cookies. Geeft u toestemming voor het gebruik van cookies? Lees meer over cookies

International Van of the Year 2018: Daily Blue Power 27 november 2017

De New IVECO Daily Blue Power range is bekroond tot International Van of the Year 2018. De uitreiking van deze prestigieuze award vond op 22 november 2018 plaats op Solutrans in Lyon (Frankrijk), een internationale handelsbeurs voor de wegtransportindustrie.


 

IVECO’s nieuwe gesloten bestelwagen en chassis-cabine heeft in een hevige strijd van de competitie gewonnen, precies 3 jaar nadat de Daily de 2015-titel won. De prestigieuze award is een erkenning voor de focus van IVECO op het gebruik van technologie om de duurzaamheid te vergroten. De jury was het unaniem eens over het feit dat de Daily Blue Power “de belangrijkste en haalbare oplossingen biedt om de milieu impact van lichte bedrijfswagens in stedelijke gebieden te verlagen.” De jury gaf extra aandacht aan het feit dat IVECO met deze voertuigen een range duurzame bedrijfsvoertuigen heeft waar de markt om vraagt. “Elektrisch rijden, aardgas en SCR (Selective Catalytic Reduction) zijn bewezen technieken ontwikkeld door IVECO.” Daarnaast was de jury onder de indruk van het feit dat de nieuwe Real Driving Emission dieselmotor nu al gepresenteerd is, drie jaar voorafgaand aan de RDE regelgeving die de EU in 2020 zal instellen, en IVECO daarmee de concurrentie ver voor blijft.

 

Jarlath Sweeney, International Van of the Year voorzitter, vatte de uitreiking samen: “Gefeliciteerd IVECO met de indrukwekkende ontwikkelingen aan de Daily Blue Power. IVECO is altijd een van de duurzame leiders geweest in het segment van de lichte bedrijfswagens. De New Daily Blue Power bevestigt deze positie.”

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, nam de award in ontvangst: “In het jaar van de 40e verjaardag van IVECO, werd de Daily voor de derde keer uitgeroepen tot ‘International Van of the Year.’ Naast het veelgeprezen en succesvolle product geeft de award erkenning aan de inspanningen van IVECO om een bijdrage te leveren aan schonere lucht in de steden en CO2-emissie te verlagen. Daily Blue Power is in de elektrische, aardgas en meest geavanceerde dieselversies de eerste en het enige voertuig dat drie keuzes biedt om in te spelen op de regelgevingen die impact hebben op de toegang tot binnensteden. Dit verzekerd onze klanten van een goede investering en voordeel ten opzichte van hun concurrenten, die ze nodig hebben om de duurzame bedrijfsvoering verder te ontwikkelen.”

ivecodailybluepower003

De Daily Blue Power, internationaal gelanceerd in oktober 2017, is uniek in de markt met de keuze uit drie verschillende technologieën. Hiermee is er altijd een Daily Blue Power die aan de specifieke eisen van de klant voldoet. De Daily Blue Power line-up bevat:

Daily Electric: Een zero-emissie voertuig ontworpen voor de binnenstedelijke gebieden met de strengste milieuwetgeving, met een verlengde actieradius tot 200 kilometer onder realistische omstandigheden. De prestaties van de accu zijn geoptimaliseerd voor alle weersomstandigheden. De snel-laad functie van slechts 2 uur, de Eco-Power rijmodus en het regeneratieve remsysteem vergroten de efficiency van het voertuig.

Daily Euro-6 RDE 2020 Ready: De meest geavanceerde diesel aangedreven lichte bedrijfswagen op de markt en de eerste die getest en geverifieerd is voor Real Driving Emissions (RDE). Dit model voldoet aan de zeer uitdagende 2020 milieudoelstellingen. Deze oplossing van IVECO is onafhankelijk geverifieerd door de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek: TNO, en vandaag af-fabriek leverbaar. De krachtbron is IVECO’s 2.3 liter F1A dieselmotor, die volledig opnieuw is ontwikkeld in 2016. Naast een hoger slagvolume dan andere fabrikanten biedt deze motor een groot uithoudingsvermogen en lage real driving NOx-uitstoot. De Daily Euro-6 RDE 2020 Ready is ook extreem brandstofefficiënt met een verbruik dat 7% lager is dan de huidige versie dankzij het Start&Stop systeem en Michelin Agilis+ eco banden.

Daily Hi-Matic Natural Power: De eerste lichte bedrijfswagen met aardgasmotor, gekoppeld aan de best in class 8-traps volautomatische Hi-Matic versnellingsbak. Garantie voor absoluut rijplezier en comfort! Dit voertuig voor stedelijke omgevingen is extreem stil en combineert robuustheid, kracht en betrouwbaarheid waar de Daily om bekend staat. De Hi-Matic automaat zorgt voor maximaal comfort en 2,5% brandstofbesparing ten opzichte van een manuele transmissie, samen met de daarbij behorende reductie van uitstoot. De 3.0 liter F1C aardgasmotor levert 136pk en 350Nm. Daarmee is de Daily Hi-Matic Natural Power de sterkste aardgas aangedreven lichte bestelauto op de markt. De uitstoot van fijnstof (PM) is 76% lager in vergelijking met de 3.0 liter Euro-6 dieselvariant, de NOx-emissie wordt gereduceerd met 12%. De CO2-emissie wordt gereduceerd met 5%. 95% CO2-reductie is haalbaar wanneer bio-methaan wordt gebruikt.

Your partner for sustainable transport

De productstrategie van IVECO is gericht op het leveren van voertuigen om klanten duurzamer te kunnen laten ondernemen, met de focus op het milieu en winstgevendheid.

De fabrikant was de eerste in de wereld van transport die de potentie van aardgas inzag. IVECO is de enige fabrikant met een volledige range aardgasvoertuigen, waarvan er inmiddels 22.000 zijn verkocht tot de dag van vandaag.

Eerder dit jaar werd IVECO door de International Association for Natural Gas Vehicles uitgeroepen tot “NGV Global Industry Champion 2017” vanwege de toewijding om CNG en LNG te ontwikkelen als brandstof voor de transportsector. Daarnaast was IVECO de enige truckfabrikant die genomineerd was voor een award tijdens het 6e jaarlijkse European Gas Awards of Excellence 2017-gala. Met de Stralis NP400, de eerste lange afstand LNG-truck, wist de Italiaanse truckfabrikant de award voor “Project of the Year” in de wacht te slepen.

Tevens wist IVECO twee van de drie “Sustainable Truck of the Year 2017”-awards te winnen. De Eurocargo CNG werd bekroond tot winnaar in de distributie-categorie en de Daily Electric in de lichte bedrijfswagen-categorie. Voor het tweede jaar op rij is de Daily uitgeroepen tot winnaar: De Daily Hi-Matic Natural Power is uitgeroepen tot “Sustainable Truck of the Year 2018” in de categorie lichte bedrijfswagens dankzij “de drive naar meer duurzaamheid met updates en ontwikkelingen, groot en klein.” IVECO BUS werd ook recent beloond voor haar duurzame toepassingen in de personenvervoerssector: De Crossway LE Natural Power ontving de “Sustainable Bus Award”.

ivecodailybluepower004

Wilt u meer informatie over de IVECO Daily of een proefrit maken? Bekijk ook onze actie van IVECO Daily.

Piet Coenraad
040 – 8447 442 of 06 – 53 59 78 59 p.coenraad@deburgh.com
Marc Meeuwissen
040 – 8447 441 of 06 – 53 59 78 52 m.meeuwissen@deburgh.com
Peter Zwerts
040 – 8447 440 of 06 – 53 30 98 84 p.zwerts@deburgh.com